ALCOBAÇA (9 km)

Villa Vale Verde ligt op 10 minuten van Alcobaça. De eyecatcher is zonder twijfel het wonderlijke klooster uit de 12e eeuw. In 2007 werd het uitgeroepen tot een van de 7 wonderen van Portugal. Het loont zeker de moeite om deze stad te bezoeken.
Image

SAÕ MARTINHO DO PORTO (11 km)

Sao Martinho is de dichtstbijzijnde badplaats. Het dorpje kijkt uit op een schelpvormige baai, die bijna volledig afgesloten is van de oceaan. Dit zorgt voor rustig water, wat het ideaal maakt om te zwemmen, suppen of te kanovaren. 
Image
Image

NAZARÉ (13 km)

De tweede nabijgelegen kuststad is Nazaré: een echte toeristische trekpleister vanwege de monstergolven die zich in het najaar ontwikkelen. Naast het nieuwe stadsgedeelte, bevindt het oude stadsgedeelte zich op een heuvel die met een kabeltram bereikt kan worden. Zeker de moeite om te bezoeken!  

FOZ DO ARELHO (24 km)

Een andere kuststad aan de Zilverkust is Foz do Arelho. Het strand is omgeven door een adembenemend landschap, ideaal om een prachtige wandeling te doen. Langs de grote boulevard zijn er vele leuke strandtenten, ideaal om verse vis te proeven.
Image
Image

ÓBIDOS (28 km)

In Óbidos waan je je in de Middeleeuwen. Het is een prachtig vestingdorp, en een van de mooiste plaatsen in Portugal. De witte huizen, blauw-geschilderde muren en bloemen creëeren een gemoedelijke sfeer. Een verborgen parel!

GOLFBANEN: WEST CLIFFS (36 km) en PRAIA D'EL REY (44 km) 

Voor golfliefhebbers biedt de Zilverkust enkele prachtige opties om in een uniek kustlandschap te golfen.
Image
Image

COÏMBRA (120 km) 

Coïmbra is een prachtige oude stad, en vooral bekend vanwege haar universiteit. Deze is namelijk de oudste van Europa en is een architecturaal hoogtepunt. Coïmbra is verdeeld in een hoger en lager gedeelte, beide de moeite waard om te bezoeken.

LISSABON (109 km) 

De hoofdstad Lissabon biedt eindeloos veel bezienswaardigheden. Er is voor elk wat wils. Enkele aanraders zijn: de Santa Justa lift, Praça do Comércio, een ritje in tram 28, Castelo de São Jorge, ...
Image
Image

SINTRA (120 km)

Sintra is een uniek dorp in het Sintra-gebergte en werd door UNESCO als werelderfgoed bestempeld. Het dorp staat vol met prachtige kleurrijke paleizen. Kortom: een magische plek!

AVEIRO (125 km) 

Aveiro wordt ook wel het "Venetië" van Portugal genoemd. Met de kanalen, gondels en kleurrijke huizen zorgt de oude havenstad voor een uniek stadsbeeld. Verder kan je er ook prachtige 'Art Nouveau' gebouwen aanschouwen en een zoete specialiteit 'Ovos moles' proeven. Aveiro is wat verder gelegen, maar eens je er bent, ben je de afstand snel vergeten. 
Image
Image

PORTO (225 km) 

Porto ligt aan de Douro rivier en is een stad vol Middeleeuwse gebouwen,  iconische plaatsen en tal van bezienswaardigheden. Porto staat ook bekend vanwege de 'Portwijn'. Bezoek zeker eens een wijnhuis aan de oevers van de Douro, met zicht op de  Luis I brug (ontworpen door Eiffel).